Blog geplaatst op: 16-3-2016

Samenwerken

Vandaag was ik er getuige van hoe goed de Chinezen kunnen samenwerken. En met z’n heel velen tegelijk ook. Ik had het maandag al gezien bij het opbouwen van de stand. Vandaag begaf ons koffie-apparaat het. Maar met 3 man sterk werd er gewerkt en het probleem uiteindelijk opgelost.

Het samenwerken tussen de Chinezen en ons, de Nederlanders gaat ook al goed. Maar het kan beter. Vandaar dat we vandaag vanuit BCS met een Chinese cluster-organisatie een zogenaamde ‘MoU’ hebben ondertekend. MoU staat voor ‘Memorandum of Understanding’, een intentieverklaring. In dit geval de intentie om nog meer samen te gaan werken. Dit cluster is gevestigd in de regio Suzhou, een uurtje of 2 rijden vanaf Shanghai. In de regio Suzhou zijn ongeveer net zoveel Semicon bedrijven actief zijn als in heel Nederland! Kansen genoeg dus voor samenwerking.

Samenwerken begint ook hier met samen eten & drinken! En dat doen we dan ook veelvuldig, iedere middag én avond. Gisterenavond belandden we ergens in Shanghai in een kroegje waar de in China woonachtige Nederlanders carnaval vieren! Geheel naar Zuid Nederlandse traditie er was zelfs een speciaal uit Nederland overgevlogen ‘tonspreker’ aanwezig. Goede show en een latertje dus. Dat in combinatie met alleen koud water uit de douche vanochtend en een defect koffiezetapparaat op de stand, het was even doorbijten...

Het is woensdagavond. Twee beursdagen achter de rug, nog één te gaan. En de stand voor volgend jaar is al geboekt. 
Voor nu, zere voeten maar een voldaan gevoel! En hopelijk morgenochtend warm water uit de kraan.

Barry