Blog geplaatst op: 14-3-2016

Doorbouwen

 

De laatste week was toch nog veel last-minute regelwerk. In het vliegtuig, kijkend over het witte landschap van wolken liep ik het nog eens na. Is alles er? De juiste stekkers op de stand, het bier voor het dagelijkse happy hour (met dank aan de hulp van lokale vestigingen van Nederlandse bedrijven), de logo’s goed aangeleverd, alle folder/flyers en dergelijke verstuurd. Toch bijzonder hoe dat werkt. Zelf vlieg ik naar China (en terug) voor 600 euro. Vijf doosjes met folders kosten 1.000 euro!

En terwijl Azië beneden onder me door schoof, ging de tijd met vliegende vaart vooruit. 7 uur maar liefst, loopt Shanghai voor op Nederland. Maar wat me is opgevallen is dat het tijdverschil geen belemmering is in de communicatie met China. Zowel de mensen van de ambassade als zeker ook de standbouwers gaan gewoon door, ook in het weekend en ook als het in Shanghai al na 22 uur is.
Met die instelling gaat het zeker lukken om alles op tijd af te krijgen. Toch?

Op mijn eerste dag in China nemen Ewald (van Sempro Technologies) en ik alvast een kijkje op de beursvloer.

Dat was schrikken! Slechts enkele uren voordat de beurs van start gaat, ziet de vloer er nog uit als een grote bouwput. Ik kijk eens om me heen, gelukkig, onze stand is niet de enige die nog in de steigers staat.
En terwijl ik met de standbouw dame de wijzigingen voor de stand doorspreek worden ze voor mijn ogen direct uitgevoerd. Zo gaat dat dus: niet l*llen maar poetsen! En dan heb ik er toch weer alle vertrouwen in dat het gewoon op tijd af zal zijn.

Het worden drukke dagen. Veel mensen gaven me de afgelopen week tips naar aanleiding van hun ervaringen in China. Over wat te doen en waarheen te gaan. Mijn week in China is nogal volgepland, maar ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk van Shanghai te zien.

Barry=