Blog geplaatst op: 2-3-2016

Klaar om te gaan


Dit is ‘m, of, dit gaat hem worden, de gezamenlijke Holland HighTech stand waar BCS straks samen met 9 Nederlandse bedrijven de Nederlandse Semicon industrie zal vertegenwoorden op Semicon China. De bouw is gestart, het is in Chineze handen nu.

Ondertussen zijn wij hier vooral aan het regelen. De stand, foto’s, logo’s, visitekaartjes (in het chinees uiteraard), visa, toegangskaarten, enz. enz. Nog slechts twee weken voor we gaan. De laatste spullen, vers van de pers, haalden vandaag nog net op tijd het vliegtuig naar Shanghai.

Maar het resultaat is ernaar:
De stand wordt prachtig. Jammer dat het net niet meer mogelijk was voor Heineken om het bier te sponsoren. Uit jullie reacties bleek dat samen drinken met een chinees goed is voor de relatie; zijn ze dan wel zoveel anders? :-) Gelukkig zit de bar in het ontwerp dus met dat samen drinken komt het wel goed.
Ook het nieuwe profielenboekjemet een mooi & fris design mag er wezen! Met speciaal voor SemiconChina, de profielen van alle deelnemers in het Engels én Chinees.

Zelf verheug ik me vooralop het programma om de beurs heen. De organisatie daarvan, samen met het consulaat in Shanghai en Holland Hightech Centre (HHTC) in Suzhou,is nog in volle gang.Op de agendain ieder geval een conferentie over de kansen in Semicon (MEMS & Equipment) enbezoeken aanmeerdere, voor ons cluster interessante bedrijven in Shanghai.
We maken daarbij overigens dankbaar gebruik van het netwerk van Ronnie Li van HHTC en Sam Linsen enBart van Hezewijk van het Nederlandse Office forScienceand Technology (NOST) van het Nederlandse Consulaat-Generaal.

Nog twee weken te gaan dus. Twee weken om de laatste puntjes op de i te zetten. Nog wat folders drukken. Die mogen mee in de koffer. Presentaties voorbereiden, uitnodigingen versturen, mijn pakken laten stomen. Als Europeanen dan toch allemaal op elkaar lijken, ben ik in ieder geval die man met de nette vouw in de broek. We regelen nog even door.

We zijn er (bijna) klaar voor!
Barry